SmartPhone Alert används för att säkert och krypterat skicka kritiska och brådskande meddelanden direkt till en app på iPhone och Android-telefoner.

Meddelandet visas upp på skärmen och kan konfigureras så att mottagaren kan kvittera meddelandet direkt på skärmen.

SmartPhone Alert är en del av vårt RapidReach-koncept, och kan med fördel användas som ett app-baserat alternativ till personsökare. SmartPhone Alert erbjuder dessutom mycket mer än ett traditionell personsökarsystem.

Läs mer om RapidReach Emergency Notification här.

Emergency Notification App

Snabbt

Kommunikationen sker via mobila datanät eller wifi och är mycket snabbare och mer pålitlig än traditionell SMS.

Säkert

Till skillnad från SMS som transporteras oskyddade i mobila nät, så levererar SmartPhone Alert meddelanden säkert och krypterat via TLS. Obehöriga kan inte avlyssna meddelandena.

Enkelt

Vår notifieringsapp SmartPhone Alert är enkel att komma igång med. Via ert RapidReach-konto skickar ni enkelt ut nedladdningslänk och aktiveringslänk till mottagarna. Aktiveringen av appen görs via en knapptryckning på skärmen. När appen är aktiverad är den redo att ta emot notifieringar både visuellt och med ljud. 

Hur fungerar det?

SmartPhone Alert levererar meddelanden genom en app som installeras på mottagarens mobiltelefon eller surfplatta.

När du registrerar mottagaren i ert RapidReach-konto, skickas en nedladdningslänk och en aktiveringslänk till mottagaren. Efter installation och aktivering av appen hanteras uppgraderingar som vanligt via App Store/Google Play.

När SmartPhone Alert-appen tar emot ett meddelande visas det automatiskt upp på mottagarens skärm. Meddelandet kan levereras med ljudsignal (du styr volym och varaktighet) eller så kan meddelandet läsas upp direkt, genom enhetens högtalare.

Mottagaren kan enkelt svara på meddelandet genom ett tryck på skärmen. Mottagaren kan även titta på tidigare mottagna meddelanden och registrerade kvittenser i appens meddelandehistorik.

Lär dig mer

Ladda ner vårt datablad eller kontakta oss

GPS-positionering

Det finns en tilläggsfunktion i SmartPhone Alert för att skicka meddelanden till personer baserat på var de befinner sig.  Denna funktion kan användas vid en lokal, geografiskt begränsad händelse.

Mottagarna måste ge appen åtkomst till telefonens/surfplattans platsinformation för att SmartPhone Alert ska kunna lokalisera var de befinner sig. Lokaliseringen görs via GPS när det är tillgängligt, eller baserat på signaler från mobilnätverk.

App för kriskommunikation – alternativ till personsökare

SmartPhone Alert är en appbaserad lösning för personsökning som kan ersätta utdaterade personsökarsystem. Läs mer>> Personsökar-appen är den moderna personsökarlösningen.

Om du vill komma i kontakt med oss, eller om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda, klicka på “Kontakta oss” till höger och fyll i formuläret.

SmartPhone Alert FAQ

Ja. SmartPhone Alert kan kommunicera via wifi i områden där mobiltäckning saknas.

Ja. SmartPhone Alert stödjer kommunikation i högriskområden genom realtidslokalisering av mottagartelefonen.

Ja. Om du vill vet mer om hur, tveka inte att kontakta oss.

Meddelandet kan levereras med ljudsignal (ett aviseringsljud vars volym och varaktighet du kan styra) eller så kan meddelandet läsas upp högt. Det går att överrida tyst läge på telefonen om man vill.

Meddelandet kan levereras med ljudsignal (ett aviseringsljud vars volym och varaktighet du kan styra) eller så kan meddelandet läsas upp högt. Det går att överrida tyst läge på telefonen om man vill.